Начало » Услуги » Често задавани въпроси

WOLF – ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Как можем да ви помогнем?

Имате ли въпроси към нас по конкретна тема? Ние сме повече от щастливи да помогнем. На тази страница ще намерите отговори на често задавани въпроси относно WOLF, нашите уреди и технологии. Не можете да намерите правилния отговор? – Изпратете ни съобщение и ние ще се свържем с вас възможно най-скоро!

Често задавани въпроси относно вашето отоплително оборудване

Конфигурацията в „MM“ (параметър „MI 05“) трябва да бъде настроена на отоплителен кръг и смесителен кръг (опция за избор 3). След това е необходимо напълно да премахнете захранването от инсталацията и да я рестартирате.

Свободно параметризираният изход „A1“ трябва първо да бъде параметризиран като изход за циркулационната помпа (вижте раздела „Изход A1“ в инструкциите за монтаж и експлоатация).

Важно: на устройства с интегрирано стратифицирано съхранение, изходът „A1“ вече е фабрично зададен към зареждащата помпа. В този случай не е възможно да се свърже циркулационна помпа към изхода „A1“.

Дисплеят на съобщение за грешка винаги мига. Ако на дисплея се появи само числото, това не е код за грешка, а е температурата на потока.

Ако числото 22 мига, системата за изпускане на въздух трябва да се провери за течове.

При кондензни агрегати, моля, проверете чистотата на сифона за кондензат и го почистете, ако е необходимо.

Проверете топлообменника, който трябва да се почисти, ако е замърсен.

Дебитът се следи от сензори за връщане и поток. Грешка „41“ се появява, ако стойността на сензора за връщане е с повече от 25 °C по-висока от стойността на сензора за поток.

Моля, проверете налягането (необходимо е 1,5 – 2 бара) и функцията на помпата на отоплителния кръг.

Задръжте отляво и отдясно до преливния клапан, за да проверите дали се отваря.

Ако помпата на отоплителния кръг и преливният клапан работят и ако налягането на инсталацията е в необходимия диапазон, препоръчваме да се сменят сензорите за подаване и връщане, тъй като единият от двата сензора може да изпраща неправилни температурни стойности към контролер.

Код „7“ показва, че мониторът на температурата на отработените газове е сигнализирал. Това може да се дължи на силно замърсяване на топлообменника.

При кондензационни комбинирани котли е необходимо също така да се провери корпуса на изместване (вложка на топлообменника) и да се смени, ако е необходимо.

Кодът „7“ показва изтичането на отработените газове от конвенционалните котли с отворено горене. В този случай трябва да се провери трасето за изпускане и/или тяга на комина.

Ако се установи, че тези възможности не са причината, сензорът/мониторът на изгорелите газове трябва да се смени.

Не, сензорът е важен компонент за безопасност и не може да бъде заобиколен. В серията кондензационни устройства GB сензор за поток или връщане може да се използва като алтернатива за кратко време.

Контролерът е фабрично настроен на стайна температура от 20 °C. Тази температура може да се регулира, т.е. да се повишава в контролера. Това ще повиши цялото ниво на температурата, независимо от външната температура.

(Вижте раздела „Дневна температура“ в инструкциите за монтаж и експлоатация.)

Ако имате дистанционно управление със стаен сензор, стайният сензор, който е фабрично деактивиран, може да бъде включен и текущата стайна температура да бъде включена в изчисляването на температурата на потока.

(Вижте раздела „Стаен сензор“ в инструкциите за монтаж и експлоатация.)

Извършете основно нулиране. Първо изключете оборудването с превключвател за включване/изключване, натиснете бутона за изчистване на неизправността и го задръжте натиснат, докато отново включвате оборудването. Задръжте бутона за изчистване на неизправността натиснат, докато осветеният пръстен светне за кратко във всички цветове (червен, зелен, жълт). (Вижте раздела „Откриване на сензора“ в инструкциите за монтаж и експлоатация.)

Моля, проверете времето си за превключване. Възможно е един ден случайно да е бил изтрит от времето за превключване.

(Вижте раздела „Настройка на времената за превключване“ в инструкциите за монтаж и експлоатация.)

В регулаторите за отопление с компенсация за атмосферни условия, създадени от 1998 г. нататък, е възможно да се превключи нагревателя в режим на понижаване в регулируемо време. Трябва да се има предвид, че дори по време на понижаване през нощта базовата температура не може да падне под 38 °C. Ако температурата на потока падне под 38 °C, докато горелката работи, ще се получи кондензация на вода. Този конденз атакува металните компоненти на котела.

Поддържането на базовата температура може да означава, че когато външната температура е сравнително мека, предният поток е между 40 °C – 50 °C през деня и че дори по време на режим на понижено ниво, температурата в помещението не пада забележимо, тъй като резултат от поддържане на базовата температура.

Контролерът има достъпен за сервизния техник параметър (ECO/ABS), чрез който може да се зададе външна температура, над която регулаторът изключва изцяло оборудването през нощта. Това е фабрично настроено на 10 °C. Това означава, че когато външната температура е по-висока от +10 °C, регулаторът ще изключи напълно котела по време на работа на понижено ниво. Ако външната температура падне под +10 °C, тогава горелката и помпата за отоплителния кръг ще продължат да работят, като поддържат минималната базова температура.

Можете да регулирате тази температура според вашите собствени желания и можете да я намалите, така че контролерът да активира горелката само през нощния период на понижение при по-ниски външни температури. Необходимо е обаче да се отбележи, че при външни температури под +2 °C защитата от замръзване ще влезе в действие, като поддържа помпата в поне периодична работа, за да предотврати замръзване на тръбите.

Можете да прочетете повече за опциите за настройка, заедно с друга информация, в инструкциите за монтаж в темата „ECO/ABS“.

WOLF Речник

„Напомнете ми как работи това“ – преглед на ключовата терминология, използвана за отоплителното оборудване и нашите продукти, може да бъде намерен в нашия изчерпателен речник.

  • Научете повече

Заявете персонална консултация.

Вашето съобщение беше изпратено успешно. Благодарим Ви!
Грешка при изпращане на съобщението. Моля, опитайте по-късно!