Начало » Продукти » Термопомпи » Термопомпа – Въздух/Вода WOLF CHA Моноблок

Термопомпа въздух вода

CHA-Monoblock

Моноблоковата термопомпа CHA е нашата най-популярна термопомпа. Той е високоефективен, благодарение на високите температури на потока е идеален и за съществуващи сгради и се вписва безпроблемно в дизайнерската концепция на вашия собствен дом. С термопомпения център CHC Monoblock получавате всичко от един източник.

Варианти на термопомпа въздух/вода

CHA моноблок

Отоплява през зимата, охлажда през лятото
Термопомпите са модерни: със своята ефективност и екологичност, термопомпата измести отоплението на газ като най-популярната отоплителна технология в новите сгради.

Като един от водещите специалисти в областта на отоплението, WOLF сега поставя нови стандарти по отношение на ефективност, обем и надеждност с моноблоковата термопомпа CHA.

Термопомпата въздух/вода се предлага с номинална мощност от 7kW и 10kW. Осигурява ниски експлоатационни разходи и отговаря на техническите изисквания за държавни субсидии.

Термопомпен център CHC

Направете една крачка напред с термопомпения център CHC от WOLF. Моноблокът CHA е част от тази цялостна система, която съчетава вашата домашна технология с модулен дизайн по спестяващ място и координиран начин.

Можете да персонализирате термопомпения център. Той също така интегрира съхранение с различни размери, ако е необходимо. По този начин системата „всичко в едно“ осигурява още повече гъвкавост, комфорт и ефективност.

Ефективен, екологичен и изключително тих

Моноблоковата термопомпа CHA от WOLF е предназначена за безопасна и икономична дългосрочна работа. С изключително високата си ефективност, екологично чистия хладилен агент R290 и тихата работа, уредът съчетава икономичност, защита на околната среда и комфорт в хармония. Предимствата с един поглед:

Намалени разходи и пестене на енергия

Топло през зимата, хладно през лятото – термопомпата въздух/вода работи изключително ефективно както за отопление, така и за охлаждане. Благодарение на моноблок CHA спестявате до 30% от разходите за енергия. Това означава годишно спестяване до 260 евро в сравнение с други модели.

Благодарение на най-високите стойности на ефективност можете да получите висока държавна субсидия за екологичната система.

Ефективен и тих

Зелено и устойчиво на бъдещето

Моноблокът CHA е екологичен, защото не използва изкопаеми горива, а топлина от околната среда. За това ви трябва хладилен агент. С щадящия климата хладилен агент R290, WOLF разработи особено надеждно решение за бъдещето.

Изключително тих

Едно от уникалните предимства на моноблока CHA на WOLF е, че е изключително тих. Бавно въртящ се вентилатор в иновативен дизайн на крило на сова, усъвършенствана геометрия на отклонение и звукоизолиращо EPP ядро ​​осигуряват впечатляващо ниско ниво на звуково налягане.

Практичен и надежден

Здрав и издръжлив

Със своя изключително стабилен корпус за външното тяло, UV-устойчивото прахово покритие и интегрирания нагревателен елемент, моноблокът CHA е проектиран за дълготрайна, здрава и надеждна работа. 5-годишната гаранция подчертава доверието на WOLF в качеството на термопомпата, устойчива на атмосферни влияния – „Произведено в Германия“.

Спестяващ място и стилен

Дискретно и стилно проектиран от звездния дизайнер на луксозни яхти Espen Øino, моноблокът CHA спестява ценно пространство. За разлика от сплит термопомпите, не са необходими структурни мерки за охлаждащите линии за моноблокови термопомпи като CHA. Ако използвате моноблока CHA като компактен термопомпеен център (моноблок CHC), дори ви трябва по-малко от един квадратен метър.

В синхрон с теб.

Произведено в Германия

WOLF Знание

50 години опит

Поддръжка и Сервиз

Умни къщи

Още по-екологична мощност

Моноблокът CHA от WOLF може идеално да се комбинира с други ефективни енергийни системи. Например, можете да покриете консумацията на електрическа енергия на термопомпата със собствена фотоволтаична система и да направите цялата отоплителна система още по-екологична.

Със система за съхранение на електроенергия можете също така допълнително да увеличите дела на фотоволтаичното електричество, което използвате сами. По този начин постигате максимална самодостатъчност в собствения си дом и можете да управлявате термопомпата денонощно, особено рентабилно, със собствено произведена електроенергия.

SG Ready?

Етикетът SG Ready се присъжда само на термопомпи, чието управление позволява интегриране в интелигентна електрическа мрежа.

През лятото, например, моноблокът CHA получава сигнал SG-Ready, когато има излишък на енергия и акумулаторът е напълно зареден, и незабавно започва процеса на охлаждане.

Практическото предимство – резервоарът за съхранение остава пълен и вие използвате собственото си електричество директно и ефективно за охлаждане на вашата сграда.

Технически Детайли

Тип   CHA-07 CHA-10
Диапазон на мощност при A-7/W35 kW 1,6-6,8 2,2-9,8
A7/W35 номинална мощност / COP съгласно EN14511 kW / – 4,5 / 5,47 4,1 / 5,72
A2/W35 номинална мощност / COP съгласно EN14511 kW / – 5,15 / 4,54 5,75 / 4,65
A-7/W35 максимална мощност / COP съгласно EN14511 kW / –
5,88 / 2,73
 
7,97 / 2,88
Максимален Аванс °C 70 70
Максимално звуково налягане през нощта (свободно инсталирано, 3 метра разстояние) dB(A) 32 34
Тип хладилен агент / Зареждане / GWP – / kg / – R290 / 3,1 / 3 R290 / 3,4 / 3
Клас на енергийна ефективност при отопление, ниска температура A++/A+++ A++/A+++
Клас на енергийна ефективност при отопление на помещения, средна температура A++ A++
Размери външен модул mm
1.286 x 586 x 902
 
1.286 x 586 x 902
Размери вътрешен модул mm 440 x 340 x 790 440 x 340 x 790
Тегло външен модул / вътрешен модул kg 152 / 27 162 / 27
KEYMARK сертификат (ISO тип 5)   Ja Ja

Интересно за вас

Съвет: Разберете термопомпите

Проект: Мечтаната двойка за ефективна нова сграда

Ръководство: Ефективност на термопомпата

Заявете персонална консултация.

Вашето съобщение беше изпратено успешно. Благодарим Ви!
Грешка при изпращане на съобщението. Моля, опитайте по-късно!