Начало » Съвети » Централни системи » Отопление на газ

ТЕРМОПОМПИ –
ОТОПЛИТЕЛНАТА СИСТЕМА С БЪДЕЩЕ

Искате да обновите старата си отоплителна система или да инсталирате нова в дома си? Тогава си струва да се обмисли газова отоплителна система.

Докато преди 10 години делът на газовите отоплителни системи беше малко под 70%, днес той е почти 80%. Данните за продажбите на газови кондензни котли са се повишили особено (пазарен дял плюс: около 20%).

Какво представлява отоплението на газ?

Газовите котли предлагат редица предимства. Тяхната инсталация е много проста. Това допринася за особено добро съотношение цена-качество. В допълнение, газовите нагреватели, особено нагревателите на газ, имат малък отпечатък.

Големи помещения за съхранение на гориво, като тези, заети от резервоари за масло, не са необходими. Следователно те се вписват във всяко малко мокро помещение и се предлагат както на пода, така и на стената. Възможен е и монтаж на таванско помещение.

Ако се интересувате от монтаж на газова отоплителна система, препоръчваме нашия газов кондензационен котел CGB-2:

Информирайте се тук за високоефективния газов кондензационен котел CGB-2 – най-високият стандарт на газовата кондензационна технология на WOLF.

  • Научете повече

Дори и без връзка с природен газ, собствениците на жилища не трябва да правят без модерна технология за отопление на газ. Тъй като има възможност за използване на течен газ. Това решение е идеално за селски райони, където има достатъчно място в градината за резервоар за LPG.

Въпреки това, класическият вариант в този случай е система за отопление на масло.

Как работи газовата кондензационна технология?

Съвременните газови кондензни котли оптимално използват газа като гориво. В сравнение с остарелите газови котли, те са с до 30% по-ефективни, което се дължи на ефекта на кондензационната стойност. Това е технология, която е в състояние да използва топлината на отработените газове. Това е така, защото при старите котли много топлина се губи през комина.

Отработените газове на старите стандартни котли са около 240°C, а тези на нискотемпературните котли около 160°C. Газовият кондензационен котел обаче отделя отработени газове само при около 60°C – и това спестява много гориво и по този начин разходи за отопление.

  • Повече съвети за това как да намалите разходите си за отопление

Ново строителство или модернизация:
Къде е полезно отоплението на газ?

Силните страни на газовото отопление са особено в модернизацията на отоплението на съществуващи сгради. В новите сгради термопомпата е благоприятна за климата алтернатива, която използва топлина от околната среда.

От няколко години термопомпите са най-разпространената отоплителна система в нови сгради, дори преди газовите отоплителни системи, като тенденцията все още е възходяща.

Възможни комбинации от газова отоплителна система

С газова хибридна отоплителна система можете идеално да се възползвате от предимствата на няколко отоплителни технологии. С кои отоплителни системи могат да се комбинират особено добре газовите отоплителни системи?

Слънчевото отопление WOLF: слънчева топлинна и кондензационна котелна технология

Доказаният вариант на газова хибридна отоплителна система комбинира газовия кондензационен котел със соларна топлинна система. В зависимост от сградата, слънчевите колектори могат да генерират от 20 до 50% от топлината. От март до октомври газовият котел не работи със съответно щедро проектирани соларни системи. Това значително намалява разходите за газ и също така увеличава експлоатационния живот на газовия котел.

Слънчевата отоплителна система WOLF е добър пример за това: тя използва слънцето за максимална топла вода и комфорт при отопление с минимална консумация на енергия.

WOLF Sonnenheizung® ви предлага отоплителна система, която е перфектно съчетана със слънчево отопление за битова гореща вода и резервно отопление.

  • Научете повече

Иновативно: термопомпа и кондензационен котел

Съвременните газови хибридни отоплителни системи се състоят от термопомпа въздух-вода, като моноблок CHA и газов котел. Тук термопомпата поема подаването на топлина, когато навън е умерено студено. Това е, когато той има най-добрата си ефективност и може да отоплява къщата по благоприятен за климата начин с топлина от околната среда.

Когато навън стане по-студено, избива часът за газово отопление, като газовия кондензационен котел CGB-2, който след това генерира топлина на ниска цена. Съвременните управления на хибридните отоплителни системи са проектирани по такъв начин, че винаги активират отоплителната система, която в момента е най-рентабилната.

Инвестицията в нова газова отоплителна система се изплаща бързо

С газов кондензационен котел можете да отоплявате къщата си ефективно, рентабилно и надеждно за бъдещето. Инвестицията в газов кондензен котел се изплаща за няколко години. Системата трябва да бъде адаптирана в съответствие с потребителя и сградата чрез настройки за управление, за да се постигне добър кондензиращ ефект. По този начин можете да спестите разходи за отопление в дългосрочен план.

Ако искате да намалите разходите си за отопление в дългосрочен план, най-добре е да изберете газова хибридна отоплителна система.

Спестете разходи за отопление с WOLF

Искате ли да научите повече за отоплението с газов кондензационен котел или искате съвет? Ние сме винаги до вас!

  • Поискай съвет!

Заявете персонална консултация.

Вашето съобщение беше изпратено успешно. Благодарим Ви!
Грешка при изпращане на съобщението. Моля, опитайте по-късно!